Våra lokaler

Bladlusen – Vår huvudlokal ligger vid Öja idrottsplats. Här kan vi gå in om det behövs – här finns kök, matrum och lekrum. Utanför vårt ”hus” har vi en terrass med tak, denna nyttjar vi året om för lek, skapande, undervisning och måltider etc. På gården har vi även en kåta där vi ofta tänder en brasa de lite kyligare dagarna! Här äter vi gärna frukt eller mellanmål. På vår stora gård finns det gott om olika lekmiljöer för barnen. Vi har t.ex. sandlådeområde, lekstuga samt klätter- och rutschbaneställning.

Om vi går över vägen kommer vi till Öja idrottsplats – hit går vi gärna och springer eller spelar lite fotboll.

I Sandskogen hyr vi tills vidare en ”värmestuga” av fortifikationsverket, vi kallar denna lokal Skyttestugan. Här finns ett stort rum, kök och toaletter. Skyttestugan ligger mitt i sandskogen med närhet till stranden. Här får vi verkligen uppleva sandskogens fantastiska natur. Hit åker vi regelbundet med de äldsta barnen, men vi har också dagar när vi flyttar hela verksamheten dit.

Vi har också två stycken minibussar med plats för totalt 16 barn. Minibussarna gör oss väldigt flexibla och vi åker ofta på utflykter kopplade till våra teman eller till årstiderna. Det är främst de äldre barnen (5-6 år) som åker med i bussarna.